Hopp til innhold

Hva er et insentivprogram for ansatte?

Et insentivprogram er en form for kompensasjon som en bedrift kan tilby både ledere og andre ansatte. Et godt strukturert insentivprogram skaper langsiktige verdier for ansatte som bidrar til selskapet i lang tid. Det gjør også selskapet mer attraktivt slik at det blir lettere å tiltrekke seg de beste talentene. Et insentivprogram for ansatte kan ha mange former, som vi vil beskrive i denne artikkelen.

Hva er insentivprogrammer for ansatte?

Enkelt sagt betyr dette at en bedrift i tillegg til lønn og eventuell bonus tilbyr ansatte å bli eiere av bedriften som en del av kompensasjonen. Aksjebasert lønn er en av de vanligste formene for økonomiske insentiver i næringslivet, men det finnes flere ulike typer insentivprogrammer og også store forskjeller mellom dem.

Hvordan et insentivprogram skal utformes avhenger av hvilke mål bedriften har og hvor den er i utviklingen. Formålet med et insentivprogram er at det skal fungere som et insentiv for både arbeidstaker og arbeidsgiver (bedriften og dens eiere) og motivere alle til å utvikle bedriften og ta del i bedriftens vekst og suksess.
Incentivprogrammer brukes av alle slags bedrifter, alt fra oppstartsbedrifter som ønsker å tiltrekke seg talenter men ikke har mulighet til å tilby markedslønn, til store bedrifter med tusenvis av ansatte.
Omtrent to av tre selskaper på Stockholmsbørsen tilbyr insentivprogrammer som en del av «kompensasjonspakken» (2019). Den vanligste varianten er opsjoner (warrants og ansatteaksjeopsjoner), som utgjør om lag 60 prosent av alle insentivprogrammer. En opsjon er at den ansatte i fremtiden kan kjøpe aksjer til en bestemt pris avtalt i dag, som et alternativ til kontant kompensasjon.

I andre artikler kan du lese mer om de ulike fordelene med insentivprogramlønn, hvilke former for insentivprogrammer en bedrift kan tilby, og hvilke effekter du bør være oppmerksom på for at insentivprogrammer skal bli effektive.

Sammendrag:

  • Mange selskaper tilbyr insentivprogrammer til ledere og andre ansatte som en del av kompensasjonspakken.
  • I et insentivprogram benyttes selskapets aksjer (eierskap) som en del av godtgjørelsen, i bytte mot de ansattes tjenester (arbeid).
  • Et insentivprogram har vanligvis en fast opptjeningsperiode, dvs. hvor lenge du må jobbe hos arbeidsgiver før du har rett til å ta del i eller bruke aksjene.

Vil du holde deg oppdatert på fremtidige hendelser og nyheter?

Registrer deg her og vi vil informere deg via e-post før hvert seminar og hver gang vi legger ut nytt faglig innhold.


Latest

photo-of-man-holding-a-book-927022

Hva er opsjoner?

paper-3213924_1920

Seminar: Inspirér ansatte med aksjebaserte insentivordninger

desk-writing-work-hand-man-working-596254-pxhere.com

Aksjelønn i lederlønnserklæringen

Ta kontakt med oss

Er det noe vi kan bistå med? Vi er her for å hjelpe!

Simple Contact Form NO